Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Vilhelem Margareta: Ajándék: Hetedik történet (2019. május)
A város szélén, a folyó közelében lévő nyomornegyedben volt egy ház; egy szegény halász ott élt a kislányával , és feleségével. Melli mert így hívták a lányát, aki körülbelül tíz éves volt de segítő kezet kellett adjon a szüleinek.

Segített apjának, hogy megfoltozza a hálóját, és gyakran sétált az anyjával a városban, hogy eladja a halakat, amit az apja haza hozott.

Melli mindezt nagy elégedetlenséggel tette. Csak a város utcáin szeretett sétálni.Mindenhol megállt,hogy csodálkozzon azon dolgokon, amelyek a kirakatokban voltak.

Édesanyja mindig az eladási helyén maradt, vagy ha elhagyta a helyét időnként csak azért hogy a kis pénzért vásárolhasson ennivalót.
De egy nap Melli látta, hogy a közeli vár hercegnője csodálatos és csillogó aranyruhában járt kelt az őrzőkkel a Városon keresztül . Azóta folyamatosan kérte az anyját, hogy neki is a ruhához hasonló ruhája legyen. . Egész nap és még este is könyörgött édesanyjának mielőtt elaludtak volna.
Imádsága után könnyekkel kiáltotta:
- Szeretnék egy selyem kabátot, mint a hercegnőé!” Csak édesanyja, hogy vigasztalja gyermekét, meggondolás nélkül válaszolt:
-Ha mindig jó és szorgalmas leszel, amikor nagyobb leszel, és még több eszed lesz , akkor te is kapsz majd egy olyan selyemruhát. " Csak akkor aludt el Melli,álmodva a selyem ruháról.
Ez a dolog megismétlődött szinte minden este. Az édesanyja sehogy sem tudta kiverni a fejéből .
Amikor a többi gyerekek beszéltek a karácsonyról és az ajándékokról, amiket vártak, akkor Melli büszke volt arra, hogy azt mondhassa : " nekem egy fényes selyemkabátot fog hozni."
Mivel Melli már nem beszélt semmi másról, minden gyerek csak rajta nevetett, mert szép ruhákat ők is akartak, de soha nem gondoltak selyem ruhákra. Melli mindig gondolta, hogy hamarosan elég nagy már ahhoz, hogy megkapja a kabátját, de hogy szorgalmas legyen és tanuljon valamit, arra már nem gondolt.
Amikor Melli tizenöt éves lett , azt hitte, hogy megkapja az ígért kabátot anyjától. De az anyja azt mondta neki, hogy nem illik hozzá egy ilyen csodálatos ruha, és túl szegények ahhoz, hogy megvegyék.. Melli nagyon szomorú lett , kiment házból, és elindult egyenesen ki a mezőre, ahol a zöld füvek ringatóztak..Majd tovább sétált az erdőbe, hirtelen az út egyszer csak megállt nem folytatódott Rengeteg fenyőfák terültek szerte szét , amelyek bezárták az utat. Leült egy kőre és sírva panaszkodott :

- Óh, ha egy tündér valaha is megjelenne, a szívem kívánságai teljesülnének. Ahogy kimondta ezeket a szavakat, a zöld fenyők kiegyenesedtek és egy magas, világos színű teremtmény jelent meg előtte. Selyem ruhába öltözött, amely a szivárvány minden színében ragyogott. Igen, ez a ruha még szebb volt, mint a hercegnő ruhája.. Amikor Melli meglátta a gyönyörű nőt, oda rohant és tisztelettel üdvözölte; de a fiatal asszony dühösen nézett rá, és azt mondta:
- "Én Florida vagyok, és meg kell büntesselek téged a merészségedért, mert bemerészkedtél a királyságomba anélkül, hogy engedélyt kértél volna.. Csak szólj egy szót, és azonnal egy bagoly vagy egy denevér leszel. De ezúttal megbocsátok neked , mert ma az egyetlen lányom születésnapja van és ezért megmutatom neked az irgalmamat. Igazán most az egyszer örvendek én is valakinek ,aki belépett a területemre.
-Így kivánhatsz valamit a bátorságodért! De jól gondold meg!
-Ha tényleg tündér vagy - válaszolta Melli akkor gazdag vagy és erős. Ezért adj nekem egy olyan ruhát, mint amilyent te is hordasz.
-Vagy egy olyant mint a városban lakó hercegnő hord-válaszolta Melli.
-Sajnos pont ez a kérésedet nem szeretném teljesíteni ,kérjél inkább valami mást-szólt a furcsa nőszemély.
A tündér asszonyság meglep ődve hallgatta Melli kívánságát.
De Melli nem hallgatta meg a tündér jó tanácsát, csak azt hitte, hogy végül eljött az ideje hogy megkapja az értékes ruhát, amilyent akart, és amivel fel tudja ébreszteni barátai irigységét és csodáját a többi gyerekeket előtt.
A„tündér szerű asszonyság hajlandó lett ,hogy teljesítse a kívánságát, de figyelmeztette Mellit.
-De vigyázz szólt a tündér -aki közben szigorúan nézett rá - egy dolog biztos- majd meglátod amikor hordani fogod ruhát, emlékezz arra amit mondok. Amikor felveszed a selyemruhát, nehogy belenézz a tükörbe, mert ez felébreszti a föld gonosz varázslóját és hatalmával rettenetes csúnya állattá varázsol.
Melli elsápadva kikerekedett szemekkel nézett a tündérre ,de nem hitte el,hamar felkapta a ruhát és köszönés nélkül elszaladt .
A tündér jóslata valóra vált Melliből egy csúnya varangyos két szarvú ördög lett mindörökre!

5548
babumargareta - 2019. május 09. 13:13:20

Kedves Kata ,Magdolna!
Nagyon szépen köszönöm kedvességeteket !
Jó érzés ,ha látod ,hogy olvasnak !
Szeretettel.....BabuSmile

4204
pathfinder - 2019. május 09. 09:12:14

Kedves Tollforgató!

Szeretem a hagyományos meséket, ahol a gonosz elnyeri méltó jutalmát. Te is ilyen történetet hoztál nekünk, ami nagyon tetszett. Persze ha megjavult volna a kislány, az még jobb lett volna, de azért így inkább volt elképzelhető.

Szeretettel gratulálok:
Kata Rose

6191
Magdolna43 - 2019. május 08. 22:36:51

KedvesTollforgató!
Tanulságos Bölcs mesédhez szeretettel gratulálok
Magdi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.