Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Legmélyebb szenvedés
Mindent úgy csinál, gondol, mond, hogy ő el van-e fogadva, az akarata, például ha segít, akkor is az ő segíteni akarása el van-e fogadva. Kizárólag saját maga, szempontja létező valami neki. Iszonyú, milyen eltorzult ember. És ha úgy tetszik neki, bántalmazóvá lesz. Édimédinek tud látszani, de csak az marad, aki, beteg. Színész, bármit eljátszik. Ezzel manipulál, irányít, van, akit bájával, lekenyerező dicséreteivel, cinkosan összekacsint, van, akit érzéketlenül, mély, elvetemült rosszindulatával. Paranoid módon figyel, gazsulál-e neki az illető, kiszolgálja-e önimádatát, s azonnal ugrik, reagál, ha nem. Végtelen gonoszan. Vagy, ha önérdekét manipulálja valakire, célja érdekében, akkor is megsértődik, haragszik, de ezt jól elfedi, és elkezdi hatékonyabban befolyásolni.
Azt hinné az ember róla, csak olyan, mint bármelyikünk, emberi teste van, arca, beszél, jár,kel köztünk, nevet, ha kell, sír, viccelődik, mesél dolgokat, de végig ott figyel benne a vérszomjas vadállat, s bármire, bármikor előjön, cselekszik. Ha bántalmazóvá alakul, ez az énje felfal, véredet szívja, kihasznál, tönkretesz, és szemedbe mondja, ő nem csinált semmit. Furfangosan kieszel játszmákat, melyeket letagad, megsértődik rád, ha valamit szóvá mersz tenni. Később áldozattá válik, mert őt kritizálják, ő nem felel meg, pedig mindent teérted tesz. Hálátlan vagy, önző vagy, ha jogaidat követeled, ha elvárod tőle a tiszteletet, ami te megadsz neki, gúnyosan kinevet. Az évek során úgy elfajul ez a bántalmazása, hogy a legártatlanabb dolgaidat bűnnek tarja, vádol mindennel, ha segítesz neki, akkor sem leszel jobb a szemében. Az természetes, elvárható, de hálát nem érez akkor sem. Majd rá két órára tovább kínoz, értelmetlenül szórakozik veled, végül eljutsz egy olyan megtapasztaláshoz, ismerethez, amit átlagember sosem fog tudni, hogy megkérdőjelezed a valóságot, az emberi természetet, és a hétköznapi életből kizuhansz. Először magadat kérdőjelezed meg, mindenben, ami vagy, elkezdesz kételkedni, később ismerőseidben, majd mindenkiben kételkedsz. Aztán bizonytalan leszel, félsz, szorongsz, már az sem lesz biztos, hogy vagy, mások vannak, vagy csak a végtelen szenvedésed és félelmed létezik. Legnehezebb a bántalmazóban kételkedned. Mert ő agresszívan tagadja minden kételyedet, állítja, hogy ő normális, és csak veled van gond, mindenről te tehetsz, és még bántod is őt, vádolod, mikor ő nem csinál semmit, csak érted él, segít neked. És évekig megtéveszt, agyadat kimossa, betelepszik lelkedbe, folyton megfelelsz neki, de sosem leszel jó.
Ha ráeszmélsz, mi történik, próbálsz kitörni, ezeket letöri, megfélemlít, fenyeget, zsarol, és te újra feladod magad.
Velem ez történt. Beköltözött lelkembe, mint egy parazita, és ő élt bennem, én ő voltam, hallgattam, csendben, tettem, amit épp akart, órákon át hallgattam ahogy beszélt saját dolgairól, önmagáról. Mereven jártam, keltem, bárhol voltam, ha beszéltem is, nem ismertem hangom, önkéntelen válaszokat adtam, ha kérdeztek, nem éreztem semmit, siettem haza, mert otthon valami kis életet éreztem, őt, ahogy élt bennem.
A nyolcadik év végén kinyílt szemem, elég lett belőle. Természetem szerint sokáig türelemmel vagyok, és nagyon komoly, megrázó dolgoknak kell ahhoz történnie, hogy véget vessek a jelen állapotnak. És lettek is ilyenek, úgy belemelegedett, olyan merész, konrollálatlan lett, hogy valóban sok volt, és végre kimondtam: itt a vége!
Közöltem vele: befejezted, vége, azt csinálok, amit akarok, nem dirigálsz, nem uralkodsz, és közelembe sem jössz! Harcolt, ostobán, ügyetlenül harcolt a pozicióért, ami kéjes gyönyört, megittasultságot adott, a hatalmat. Három évbe telt, míg elfogadta, hogy egyenlőek vagyunk. Emberileg, jogainkban egyenlőek. És van saját énem, akaratom, ezt csak a negyedik év közepére tudta elfogadni. A fizikai távolságot tartom vele. Segítek ha kér, és egyre gyakrabban segítek, mert az évek során mindketten korosodtunk, nekem több betegségem alakult ki, ő pedig a demencia korában van. Mindennapos dolgokban rám szorul, ügyeit intézem, ha kell, mert képtelen rá, de a távirányítót, a rádiót, mosógépet is gyakran meg kell mutatnom, hogyan működik, mert kezdi elfelejteni. Ő maga mondja, már nem olyan okos, mint volt. Gyógyszereit felíratom, megmondom milyen nap van, hova kell mennie aznap. Kapott erős gyógyszert demenciára, nagyon sokat segít rajta. Szeretek neki segíteni, és valóban örül ennek, megköszöni, mert érzi bennem az erőt, dominanciát. Régi énje persze mindig megmarad. Erővel lehet visszatartani, és a távolságtartással. Igazi anya sosem lesz, és nem is volt, nem tudott lenni.
6542
ritatothne - 2019. szeptember 09. 16:15:36

Kedves Rita!

Nagyon szomorú, ha valakinek nincs olyan édesanyja, aki a szó nemes értelmében az. Akinek fontos a gyermeke, akire számítani lehet jóban-rosszban.

Szeretettel: Rita

4962
Tasnadirita - 2019. június 04. 18:04:54

Kedves Babu! Pedig sokan vannak, ahogy nárcizmusban szenvedőek is sokan vannak, ők is szülnek gyermeket. Jót nevetek a boszorkány szón...hát sajnos ő valódi boszi...de ritkán megtapasztalhatom, hogy még mindig szeretem, fura, de így van. Régen nagyon szerettem. Ez biztos. Ahogy elesetté válik, újra tudom szeretni. A lelked csücske találó! Minden pici gyerekbe bevésődik a gondozóhoz fűződő szeretet, ragaszkodás. Leginkább édesanyához, de blárkihez, aki helyette gondozza. Ezt hordozzuk egy életen át. Nekem sajnos ez egy zavaros élményem. Köszönöm kedvességed, szeretettel, RitaSmileHeart

5548
babumargareta - 2019. június 04. 17:39:31

Kedves Rita !
Szomorú hogy egy ilyen emberrel kell együtt éljél.
Mert nem fogsz soha megszabadulni tőle ,mindig ott lesz a lelked
csücskén még akkor is ,ha nem laktok egy házban!
Ilyen anyáról ritkán hallottam ,de úgy látszik a" boszorkányok léteznek " .
Szeretettel olvastam hátrányos helyzetű írásodat!
Gratulálok....BabuHeart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.