Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Gondolataim Jézusról
Amit leírtak az Újszövetségben, az írói egy Jézusi szellemiséget érzékeltettek, nem pont szó szerinti történteket. A kereszthalál igaz, a többi történet többnyire tanmese.Ugyanez van az Újszövetséggel is. Nem kell szó szereinti történeteknek venni, pl.cethal lenyeli Jónást. Isten láttatott az írók képzelete útján tantörténeteket, és kérte, írják is le. Vagy akár konkrétan szólt az írókhoz, beszélt velük.
Tudjuk, hogy Jézus szeretett mesélni a követőinek, és tanításait is így közte. Mondta is, ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, stb.
Ha azt is hisszük, fejlettek, intelligensek, individuumok vagyunk, tévedünk, mert Isten teremtményei vagyunk, gyermekek vagyunk. Ha ezt nem érezzük meg, akkor is így van. Ahogy van földi apánk, anyánk, igaz, tőlük elszakadunk, mert felnövünk. De Isten gyermekeiként nincs ilyen felnőttkor. Örök dolog. Ha már a mennyben leszünk, ott fogjuk igazán látni, kik vagyunk. Nem angyalok, nem főangyalok, nem szentek. Mi emberek vagyunk, Isten gyermekei, lelkünket tőle kaptuk, földi életünket, testünket is, ez a gyermek valónk, de nevezhetjük magunkat teremtménynek is, feltétlen bizalmat, odaadást, engedelmességet jelent. Isten nem olyan mint a földi anyánk, apánk, aki hozzánk hasonlóan gyarló, és be tud minket csapni, visszaélhet a bizalmunkkal, hatalmát felettünk ellenünk is felhasználja. Isten a szeretet, értünk él, szeretetéből teremtett minket, lelke tiszta, semmi rossz nincs benne, mondhatjuk, gyermekien tiszta. Akárcsak mi, akik vele leszünk, akiket kiválasztott, akik olyanok, mint ő, gyermekien tiszták.
Vannak, akik itt a Földön legyintettek rá, elbízták magukat, cinikussá, gőgössé váltak. Ez tetteik során alakult így, vagy hogy a lelkiismeretet elaltassák, s megtehessenek dolgokat, eleve ilyenné lettek. A lelkünk puha, képlékeny valami, pillekönnyű, és a rossz, ahogy a jó is, könnyen formálja, gyakran véglegesen. Ami meghal benne, nem éled újjá, amit megöltünk magunkban, vagy másban, örökké halott lesz. Isten vigyáz, és nem enged mindent, a gonosz tettek nem hatnak arra, akit kiválasztott. A Gonosz Lélek ügyes vadász, hajlamos emberekre vadászik, és elcsábítja, leggyengébb pontján támad, mindent összehazudik, elkábít, és megszálló lesz lelkedben. Éberen figyelj, és szívedbe írt szeretettel élj, akkor a Gonosz megun téged és jobb prédát megy keresni. A szívedbe írt törvény úgyis megszólít, belső hangod mindig közbelép, bármit tennél. Ugyanígy a jóra is felszólít, vonz, ellen sem tudsz állni. S hogy van-e választásunk? Kényszerítő tények, körülmények mentén próbára tehet Isten. De hiszem, ha szereted Istent, önmagadat és az embereket, nem lesznek körülmények. Vidám leszel és boldog, aki nyitott szemmel jár a világban, észre vesz mindent, mindenkit, és villámgyorsan reagál. Ha kell, segít, ad, felemel, de ha az kell, csendben marad, félre áll. Van, mikor ha nem segítesz, az a legnagyobb segítség. Ha nem adsz, a legjobbat teszed. Mindig fogod tudni, kinek adj, s kinek ne. Jézus így bízik benned, és utadon jár. Hiszem, hogy nem kézenfogva húz és vezet, hanem követ téged. Szorosan mögötted áll, nyomodban jár, érezted már? Előre látja, merre tartasz, ha elesnél, vagy lezuhannál, megvéd, támogat, bíztat, de szabadságodat tiszteli. Jézus nagyon csendes. Végtelen tapintatos, abban segít, amit eltervezel, amire vágysz. Van választásod. Ha a rosszat választanád, egód felduzzaszt, beképzelt leszel, úgy érzed majd, hatalmat kaptál. Jézus ilyenkor is ott áll, és válladat érinti, suttogva szólítgat, olykor terelget. Semmiben nem gátol, tisztel téged. A rossz útra tévedsz és elhagyod szíved törvényeit, csonka lesz lelked, és ha erre ráébredsz, zokogsz és könyörögsz.
A Menny létezik. De bejutni egész és tiszta lélekkel lehet. Ha egy torzult, gonosz lelkű bemehetne, mi történne vele? Épp ott lehetne, de helyét nem találná. Ahogy egy zárat sem nyit minden kulcs, a gyűlölködő, ellenséges, csonka lelkek is egyedül maradnának a Mennyben. Átnéznének rajtuk az üdvözültek, maga Isten is. Még ők kérnék, hadd távozzanak. De vannak olyanok, akik még köztünk élnek, tetteik szerint rosszak, mégis vágyakoznak a Mennybe, annak alapján, hogy elvetemültségükben az emberekkel jónak hitették el magukat. Majd maguk is elhitték ezt. Ezek a leggonoszabbak, veszélyes emberek. A hízelgők is ilyenek. A bűnnek számtalan rejtett furfangját gyakorolják. Szinte mindenkit becsapnak.
Őmögöttük is ott áll Jézus? Igen.
Őrizd gyermeki énedet, figyeld és halld meg Őt, szívedben lángoló szereteted törvénye Isten. A lelkiismeret.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.