Bakonyi Ervin: Omnia mizéria
A nők mindig meg tudnak lepni. No, nem ajándékkal, hanem észjárásukkal. Van egy közeli ismerősöm, aki Otthonba költözött. Nem akar a gyerekei nyakán tengődni, s ne lássák utolsó napjait, ami megmaradt. Az orvosok mindent megtettek, de hónapokban gondolkodtak. Családja az óta jobban ráfigyel, kényeztetik. Én is sűrűbben látogatom, megérdemli. Kedves, okos, figyelmes, keresztény gondolkodású, művelt asszony. Gyereket becsületben, becsületeseknek, erényeseknek nevelte. Sok férfi örülhetne, ha ilyen párat találna ifjú korában. Lényeg az, hogy holnap ismét felkeresem lakában, s ezért felhívtam, nehogy Kőszeg felé szaladjon előlem.
- Ha jössz, hozzál magaddal egy OMNIA SILK-et!
- Vettem a lapot - mondtam, de mást gondoltam. Van itthon egy OMNIA CLASSIC, az is jó. Azt kapja. Majd kimagyarázom, hogy csak ez volt a bolti polcon.
Helyében én örülnék. Kávé, kávé! Keserű. Ezért nem szeretem. Tényleg el van kényeztetve. Tőlünk messze lakott, a XVI kerület egyik végében un. szoci lakótelepen. Telefonon sűrűn beszélgettünk, de ritkán látogattuk, mert örökké a politikára vitte beszélgetésünket. Ez nyomasztott. Elég benne élni, nem csak rágódni azon, amin nem tudunk változtatni. Kis ember kicsit ugrik.
A virágot reggel megvettem, szép bordó csillagvirág. Mutatós. Könyvet is készítettem az asztalra, hogy legyen mit olvasni. Az előzőt lehet, hogy már ellapozgatta. Sok az ideje. TV műsort sosem nézett, csak a ClLASSIC RÁDIÓ műsorát hallgatta. Órákat ül és szendereg egy náddal fonott fotelban az Otthon kertjében. Madarak csicsergése veszi körbe, mókusok ugrálnak az ágak hűvösében. Amikor már közel érezzük a tél közeledtét, másokra is tekintettel kell lennie, ha már busszal a hegy tetejére battyog.
2019.07.21.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.