Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: A dühös lelkész és a májas rizottó
Ami szerdán történt velem, az már valóban a borzalmak borzalma volt. Múlt héten megtörténtek a vizsgálatok a kórházban, most szerdán mentem a Klubba, és senkit nem érdekeltem. Egyetlen kérdést sem tettek fel, sem a lelkész, sem a gondozónő, a harmadik szakember szabin volt aznap. Elkezdtük a szokásos kártyaparty-t, és feszített a dolog nagyon. Mellékesen belekezdtem, de a gondozónő néma maradt. Mintha nem érdekelné.
Öt percig majd szét pukkadtam, mikor szerényen, halkan megkérdeztem, azért hallgatott, mert nem érdekli, vagy hogy van ez az egész, hülye vagyok ehhez, szépen kérem, magyarázza el, mi történik. Semmi reakció. Miután már két érthetetlen dologgal szembesített, erre is rákérdeztem. Ekkor lépett a terembe a lelkész. Azonnal kapcsolódott a nem létező párbeszédünkhöz, mondván, ez csak egy játék, nem kell komolyan vennem. A kártyára gondolt. Azt éreztem, sarokba szorítottak, és kitört belőlem újra, hogy ez a nő utál engem, és nem tudom, miért, sírós hangon panaszoltam a lelkésznek. Ő fel volt háborodva, majd elkezdtem valóban sírni. Percekig elfojtottan, lihegve sírtam, nehogy zokogjak a mély lelki fájdalomtól. A kártya folyt tovább, mindenki közönyös volt, a lelkészt sem érdekelte a szenvedésem. Miután kisírtam magam, ideges lettem. Kitört belőle az egy éve tartó gyötrődés, kegyetlennek neveztem a lelkészt és a nőt. Majd sietve eljöttem.
Itthon átgondoltam az egy évemet velük, másnap kiléptem a klubból hivatalosan is. Aztán tegnap bár féltem, de bementem aláírni a papírokat. A lelkész rendkívül mérges, dühös volt, nagy lendülettel, széles mozdulatokkal járkált a folyosón, arca egészen pici lett az összeszorított ajkak miatt, azon tűnődtem, vajon mindig ilyen kicsi volt a feje vagy eddig igazából meg sem figyeltem? Hangja ridegen szólt, keményen, mint egy géphang, halkan, dirigált, rövid utasításokat adott, csakhát azt már nem tudom felidézni, kinek vagy kiknek. Álomszerű, zombi állapotba kerültem a félelemtől becsukódtam, így próbáltam megvédeni magam. Lassan megebédeltem, oda is bependerült a lelkész, ott is géphangon dirigált, a nevemet is kimondta, megszólalni nem tudtam, még levegőt venni sem mertem. Azt éreztem, mindenki hallja, ahogy eszem, a savanyúság recsegését a fogaim közt leginkább. Ezért azt félig ettem meg, a rizottó isteni finom volt, a máj jól átfőzve, langyos, a rizs nagyon sok, de finom puha, az evésbe menekültem. Rettegtem. A tálaló kis nő kérdezte meg egyedül, hogy vagyok, mert tiszta fehér a szám, és sápadt az arcom. Elbúcsúztam tőle.
Lelkészünk ismét beloholt az ebédlőbe, pattogott, aztán kirohant, azt mondta, szép napot, nekem, elismételtem a köszöntést, és hozzá tettem, viszont látásra. Ő ilyet nem mondott. Keserű lélekkel kiléptem az ajtón, és haza indultam. Igen kicsi önbizalmam szinte a nullán volt, nagyon rossznak éreztem magam, szégyelltem magam. Félve pillantgattam az utasokra a 17-esen, majd a headsetet fülembe tettem, felbaktattam a lejtős utcákon a kapunkig, anyám nem ért még haza. Lefeküdtem és gondolkoztam. Lelkem egy része haldoklott.
Aznap éjjel összesen tíz kerek órát aludtam. Az okos óra szerint...
4962
Tasnadirita - 2019. december 28. 07:48:22

Drága Babu, köszi, így van, jó érzés a megértésetek! pusziHeart

4962
Tasnadirita - 2019. december 28. 07:46:42

Drága Kitti! Pontosan! HeartRoseIn Love
A lelkész hallani sem akar a gondozónő hibáiról, élből tagadja, ahogy sajátjait is. Kérdés, ha nincsenek elkövetett rossz tetteik, akkor mire ez az elvakult indulat, harag? Vétlen vagy ártatlan embereknek erre nincs szükségük, nincs miért haragudni. Az igazság az, ami fáj. Kivált egy gyűlöletet. Egy évig kínoztak a gondozó és a lelkész. Mert első pillanatban láttam milyen emberek. És csak ezt tudom érezni, kimondani, ahányszor mondom, annál jobban haragszik a lelkész. Az Álom, álom... történetemben szerepel, mennyire tagadja hibáinak még a lehetőségét is, kimondott szavait is letagadja.Érdekes, mert ez sem normális. Ép emberek tudják, hogy tudnak hibázni, hazudni, tévedni. Nem haragszanak, ha kiderül, vagy kimondja valaki. Éretlen emberek, önkritika, önismeret, lelkiismeret és felelősségvállalás nélkül, vagy kevés ilyenekkel. Smile

5396
Kitti - 2019. december 27. 11:22:48

Szia Rita! Ej, de rég jártam nálad! S lám, mekkora történetet hoztál. Írásodról Kaffka jutott eszembe, az Átváltozás című novellája. Ott a főhős annyiszor hallja, hogy ő egy mihaszna féreg, hogy a végén valóban azzá változik.
Tudod, a környezet nagyban képes befolyásolni az önképünket, ha hagyjuk. Te nem hagyod és ez remek. Ne legyen ezért neked semmi féle rossz érzésed. Se sajnálat, se szánalom, sem pedig a szeretet picinyke morzsája sem. Hiszen a szeretettel való manipuláció az, amivel téged lehet befolyásolni, hiszen édesanyád szeretetét nélkülözve csüng a lelked másokén. Sok rombolást éltél meg a családban és ezek nyom nélkül ritkán múlnak el. Viszont vagy olyan erős, hogy tudd. Amit te érzel, az a tiéd. Amit más, ahhoz semmi közöd. Akár negatív, akár pozitív töltete van hozzád nincs köze. Amit más érez, vagy mond, ahhoz neki van köze. Az ő felelőssége, és nem a tiéd. Vond ki magad ebből a körből és nézd felülről mindet és mindenkit. Te akkor is jó vagy, ha ők mást gondolnak, vagy mondanak. Ehhez kéne tartanod magad. És itt már nem is érdekes sem a lelkész, sem pedig a gondozónő.
Szeretettel gondolok rád Rita.
Rose

4962
Tasnadirita - 2019. december 27. 07:39:20

Kedves Rita! Igen, és jól esik. Jelenleg rengeteg gyógyszert szedek, kába vagyok. Épp, hogy napi teendőket meg tudom oldani, néha azt sem. Fáradt vagyok, egy hete olyan sokat alszom, ami nem normális, de nem tudok mást. Ügyelet, mentők, stb. Infúzió, vizsgálat volt, szédülök, fáj a fejem, alig élek, Ritus. Majd a pajzsmiriggyel kel kontroll, az lehet a "ludas", az oka. Energia nulla. Anyám naponta kikèszít. Szép napot, ünnepeket, köszönöm a kedvessséged, olvasást, annak is, aki néma, vagyois nem jelez vissza, minden jót, RitaHeart

6542
ritatothne - 2019. szeptember 04. 14:13:33

Kedves Rita!

Írásaidból - melyet egyes szám első személyben írsz - érezhető, hogy nincs jelentős változás az életedben. Ennek ellenére nagyon jó, hogy itt vagy ezen az oldalon, hogy írsz és hogy vannak akik olvasnak, így mégiscsak van társaságod. Olyan emberek, akik megértenek, akik együtt éreznek veled és akik kíváncsiak rád és ez is kincs.

Szeretettel: RitaRose

5548
babumargareta - 2019. szeptember 03. 16:41:51

Kedves Rita !
Mindig óvatosan olvasom írásodat!
Olvasva ezt a "májas rizottó"-s kalandodat ,belém nyilallik
egy érthetetlen dolog:miért hiányzik az önérzeted?
Valami olyant tettél ,akár gondolatban -amiért úgy érzed
hogy mindenki bántani akar okvetlen?
Érdekes megfigyelés alatt tartalak most ,hogy lássam ,miért
viselkednek Veled különösebben másképp ,mint másokkal.
Meglehet ,hogy gyerekkorodtól benned maradt egy
hiányérzet,amit a kedves mamád beléd táplált :hogy nem vagy
jó semmire? Ennek pszichológiai háttere van.
Jó volna megedzeni magad ,hogy Te is pont olyan vagy mint
mások :jó és rossz szokásokkal táplált ember.
Állj biztosan a talpadon fizikailag és lelkileg is !
Gratulálok szeretettel és kívánok minden jót....BabuHeart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.