Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Vilhelem Margareta: Szilvás gombóc--6.része [utolsó]
Hogy vagy, Karcsi és ügyetlenül, akadozva dőlt belőle a forró szavak áradata:
- Szeretlek, Irén A váltót is kifizettem - szeretlek .. . én .. . én.. . más leszek... megváltozók... már nem vagyok gombós-ember... mindent megteszek, amit kívánsz... Irén gyengéden simogatta és kacagott kedvesen.
- Karcsikám rosszul játszod a Rómeó szerepét, Falstaff jön ki belőle. Eredj szépen haza a feleségedhez, légy jó férj és családapa, mert negyven éves korban már nehezen változik meg az ember.
-De én szeretlek, Irénke - lihegte szenvedélyesen. A nő anyásan megcirógatta a férfi kövérkés arcát:
- Én is szeretlek téged, Karcsi , de nem úgy, mint ahogy te engem.
Karcsi lesütött szemekkel távozott ,vissza sem nézve a becsukott ajtóra.
Órákig csavargott céltalanul az utcákon, miközben fantasztikus és borzalmas tervek kavarogtak a fejében. Egyszer agyon akarta lőni a francia pasit,majd úgy határozott, hogy csak Irénnel végez, de megfordult a fejében az is, hogy legjobb, ha egyedül a saját fejébe küld golyót, esetleg kivándorol Amerikába, ahol új életet kezd. Észre sem vette, hogy nyolc órakor a rendes vacsora idejében tért haza és mivel délben alig evett valamit, alaposan bevacsorázott. A jóllakottság lefékezte benne a gyilkolási hajlamot és lassan, de elég szilárdan kezdett hajlani a meggyőződés felé, hogy Irén bestia, hisztérika, erkölcstelen teremtés, sőt már sajnálta a pénzt is, amit nagylelkűség! rohamában a váltóért kifizetett. Tizenegy órakor elálmosodott és lefeküdt. Mélyen, álomtalanul aludt, reggel pedig frissen ébredt. A kávénál néhány közömbös szót odavetett feleségének és a szavak csendülésében némi melegség is meghúzódott. Alapjában véve sajnálta Marikát, mert ha nem is gusztusos nő, azért mégis áldott jó teremtés. Fél órával korábban ment a bankba és hosszú, alázatos levelet írt a vezérnek. Sűrűn kért benne bocsánatot, mentegetőzött ittas állapotával, hivatkozott eddigi kifogástalan magatartására, munkásságára és ígérte, hogy a jövőben hasonló eset nem történik meg. belátta, hogy ezt a levelet meg kellett írnia, mert a mai súlyos viszonyok között az ember nem hagyja ott könnyelműen az állást. Tizenegy órakor hívatta a főnök.
- A bocsánat kérő megbánást tudomásul veszem és az incidenst ittasságának tudom be. A jövőben azonban ne igyék alkoholt, mert tapasztalhatja magán, hogy milyen káros a hatása.
Kezet nyújtott és a cégjegyző boldogan fogadta el a vezérigazgató jobbját. Ismét belemélyedt a folyószámla-osztály misztikumába, nem érzett már részvétet a Veress Gáborok iránt, akiknek a házát elárverezik és megint magasabb rendű lényeket látott az igazgatóság tagjaiban. Délben nem ment ki a korzóra, hanem egyenesen hazasietett, most már az autójával nehogy elkéssen. Marika pompás ebéddel várta és a megbocsátás jeléül szilvás gombóccal kedveskedett.
-Nagyszerű ez a gombóc - mondotta elismeréssel, miközben tömte szájába a falatokat.
Jóllakottan, kissé ellustulva kelt fel az asztaltól és mielőtt bevonult volna az úriszobába, kiadta a rendelkezést:
- Kérlek, fiam, tegyél el nekem néhány darab gombócot vacsorára. A nagy karosszék puhasága újból átölelte és miközben szürcsölve kanalazta a forró feketét, úgy érezte, mintha súlyos betegségből gyógyult volna fel. Bekecs Károly a negyven éves cégjegyző, a megállapodott, komoly férfi visszatért a szilvás gombóc -ideológiához, amelyet bronz színű pizsamás álmok miatt négy napra hűtlenül elhagyott...
5772
Saranghe - 2020. február 23. 09:49:46

Kedves Babu!

Ebben bíztam! Bár jobb emberré válhatott volna a felesége mellett is, és együttérezhet másokkal. Ahhoz igazán nem kell feladnia eddigi életéből semmit sem. Habár nem rajta múlt, hogy hűséges maradt, mégis hiszem, hogy ezután elgondolkodik, megbánta, hogy így viselkedett, és szerető, felelősségteljes férj, és apaként éli tovább az életét. A tanulságot levonta, többet nem követ el ilyen hibát, mert ez az ő igazi személyisége!

Szeretettel olvastalak: Rose

Kata

6542
ritatothne - 2019. december 20. 15:52:54

Kedves Babu!

Nem mintha egy negyven éves idős lenne még bármilyen változáshoz, változtatáshoz, hiszen - szerintem - az a legszebb férfikor, mikor már tapasztalt, érett, kialakult, tudja mit akar, rendelkezik egzisztenciával, akár még családról is reálisan álmodhat, mégis jó, hogy így alakult. Ő alapvetően nem egy bohém, művész lélek, akkor se, ha néhány napra elhitte magáról, hogy az. Szerencséje volt, hogy Irén nem játszadozott tovább vele, a reményt is elvette, hogy bármi lehetne közöttük.
Jól választott, mikor Marikát vette feleségül, mert számára az otthon melege, biztonsága, a stabil munkahely és jövedelem, a szeretet, amivel várják és a finom ételek a fontosak, és ez nem baj. Nagyon ügyesen vezetted a szálakat, izgalmasan, érdekfeszítően.

Szeretettel: RitaRose

6191
Magdolna43 - 2019. december 19. 21:20:00

Szia Babu!
Tetszessel olvastam a befejezést.
Bekecs Károly visszatért a szilvásgombóchoz, ami nem rajta múlott. Irén megkapta amit akart, Karcsi meg a gombócot.
Szeretettel gratulálok,
Magdi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.