Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Rakottkrumpli
Ma végre nem fáj a gyomrom. Tegnapelőtt hajnalban rosszul lettem, az egész mosdót összehánytam, utána hasmenésem volt. Rosszullétemet hőemelkedés és migrén fokozta. Derekamba időnként akkorát nyilallt, hogy úgyszólván felordítottam. De ma reggel, illetve kettőkor, nekem többnyire ez a reggel, a bordáimban erős fájdalmat éreztem, bekentem, tapaszt tettem rá. Féltem a hányigertől, csak kefírt mertem enni, kicsi vízzel, és feketekávét. Csak úgy cukor nélkül.
A fürdés még ennél is rosszabbul ment, a jobb kezemen az ujjak lemerevedtek. Kiegyenesíteni nem tudtam. Mindegy, felöltöztem, ez már ötkor volt. Aztán visszafeküdtem. Szörnyeteg még aludt. Reméltem, ma nem csinál cirkuszt. Két napja rajta volt a dili, mindene eltűnt, a kulcsait követelve dörömbölt ajtómon, aztán buzinak és kurvának nevezett. Majd fenyegetett, hogy utcára tesz. A szokásos cirkusz.
Ma kilenckor már mintha jobban lettem volna, feküdtem, a youtube-on hallgattam mindenfélét, cicusokat nézegettem, majd éhes lettem. Grillcsirke és hasábkrumpli jelent meg lelki szemeim előtt és olyan vonzóvá lett, már éreztem a sós zsíros husi ízt, azt mondtam magamban, akkor elindulok. Felöltöztem, a közeli étterembe el is indultam. Viszont mást vettem, rakottkrumplit, a gyomrom miatt.
Jöttem is a 61-essel hazafelé. Egy botos bácsi és egy velem egykorú nő társaságában utazgattam. Fülemben a jobb haedsettel. Pár megálló után rájöttem, anyám talán épp akkor jön szembe, mikor leszállok, ezért béna ujjaimmal ügyetlenkedve benyúltam retikülömbe, a rakottkruplis edénnyel vacakoltam, a táskám hozzáért az öregúr oldalához, aki csóválgatta fejét. Pedig úgy vigyáztam. Aztán eszembe jutott, felhangosítom a zenét, hogy véletlenül se kelljen anyám borzalmait hallanom, ha mégis szembe jön, ezért másodszor is benyúltam táskámba, majd hozzáért a bácsi ruhájához, csóválta fejét. A szemben ülő nőnek sem tetszett a dolog, mérgesen kinézett az ablakon. Pedig még fel is szisszentem, akkorát hasított az ujjaimba a fájdalom.
Leszálltam, de előtte nekidőltem az ajtónak, nehogy elessek, úgy száguldott a villamos. Meg rángatózott, fékezett, alig álltam a lábamon. Félve mentem fel a kanyargós utcákban, reméltem, nem jön éppen. Már éreztem a lábaimat, csípőm is szúrt, mikor jöttem fel három emeletet, a bokám majdnem szétesett. A krumpli isteni volt, csak félig ettem meg.
Mennyire nem ismerjük egymást! Mégis milyen gyorsan reagálunk, milyen sok az előítélet, az ítélkezés, merev erkölcsi szabály. Ha egy kicsit engednénk ebből, és odafigyelnénk egymásra, mondjuk arra, aki ott ül a villamoson mellettünk, milyen nagyon szebb lenne az életünk...
4962
Tasnadirita - 2020. február 15. 08:05:09

Kedves Rita! Most még több lett, anyu pszich.osztályra került a cirkuszai miatt, engem már nem ismer meg, elbutulása van, áttették a geriátriai osztályra, intéznem kell otthonban való elhelyezését. Nem eszik, és a szobatársaktól lopkod, a nővéreket is lopással vádolja. Ahogy mentem az utcán, egyszercsak belém hasított: mindent egymagam intézek, magamra vagyok utalva. Nehéz és ijesztő volt. Köszi az olvasást, együttérzésedet, minden jót, RitaHeart

6542
ritatothne - 2020. február 14. 13:55:50

Kedves Rita!

Sajnálom, hogy ennyi nehézséged van.

Szeretettel: RitaRose

4962
Tasnadirita - 2020. január 24. 05:14:32

Kedves Kitti és Tibor! De van remény! Egy új gyógyszert kaptam, a kezem viszont tényleg aggasztó, érdekes neve van: pattanó ujj, ha jól emlékszem, aranyosak vagytok, köszi az olvasást, együttérzést, minden jót szeretettel, Rita

5396
Kitti - 2020. január 23. 22:21:46

Ó, Rita! Szörnyű egy napod volt.

2603
orkutya - 2020. január 23. 21:46:31

Nem irigyellek Rita: ennyi bajjal hadakozva nem leányálom az élet. De legalább a rakott krumpli jó volt! Egészségedre!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.