Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Plesovszki Hajnalka: A VASÁRNAPI FÉRFI
A Vasárnapi Férfinak ősz haja van és barna szeme. Misónak hívják. Többféle neve volt már, és időről-időre a külseje is megváltozott: de azért ő a Vasárnapi Férfi.

Ezúttal véletlenül találkozott a Nővel, ha ugyan vannak véletlenek. Egyik ismerősét vitte autóval a klinikára, ahol az beszélgetésbe elegyedett a felvételi pultnál várakozókkal. A Nő is ott volt közöttük, ő is elmondta véleményét orvosokról, betegekről, vizsgálatokról, gyógyszerekről.

A Férfi nem szólt közbe, úgy tűnt nem is figyel rájuk: elmélyülten böngészett a mobilján. Aztán mégis felpillantott, és egyenesen a Nőre nézett, megszólította. A Nő ugyanis arról érdeklődött, nem tudnának-e ajánlani egy orvosspecialistát? Tagadó válaszokat kapott, mígnem a Férfi azt mondta, ő hallott valakiről; majd utánajár, és ha a Nő megadja az elérhetőségét, átküldi neki a nevet meg a címet.

A Nő habozott, mert alapvetően bizalmatlan volt mindenkivel, aztán mégis megadott egy elérhetőséget. Végül is nem kockáztatott semmit: ez a hely a kéretlen küldemények, reklámanyagok, hirdetések "lerakata" volt. A Nő időnként átböngészte a megkereséseket, többnyire azonban megfeledkezett róluk. Most is: csak napokkal később jutott eszébe a Férfi és ígérete a specialistáról.

Az érdektelen küldemények közé keveredve ott volt a Férfi üzenete; hasznosnak tűnt, ezért a Nő köszönetet mondott érte, a Férfi pedig válaszolt rá. Így kezdődött a kapcsolatuk és a dolog tovább folytatódott, olyannyira hogy a Férfi fölvetette, nem találkozhatnának-e újból személyesen?

Addigra már sok mindent megtudtak egymásról. A Nő például azt, hogy a Férfi évek óta özvegy, és bár voltak azóta kapcsolatai, egyik sem bizonyult tartósnak.

A Férfinak egyetlen gyermeke van, egy asszonylánya, aki elvált; meg egy kamaszlány unokája. Mindkettőt rajongva szereti.

A Férfi is megtudott egyet-mást, például hogy a Nő sosem volt férjnél, pedig akadtak kérői szépszámmal. A legkitartóbb majdnem tíz évig volt a vőlegénye, mielőtt szakítottak. Hogy miért alakult így?

Ha muszáj volt válaszolnia, a Nő azt felelte, azért, mert ő meddő, vagyis majdnem az. Klinikai kezelésekkel talán teherbe eshetett volna, de akkor lehet, hogy nem élte volna túl a szülést. A haláltól ugyan nem félt, de nem akart egy félárvát a világra hozni. Örökbefogadás? Az udvarlói azt bizonygatták, nem bánnák, de a Nő nem hitt nekik.

Ez most, közel az ötvenedik életévéhez már úgyse számít... Igaz, sokan mondják, hogy nem látszik rajta a kora, majd' húsz évet letagadhatna. A Nő ilyenkor nevet, és nem hisz a szép szavaknak.

A Férfinak se hitte el, amikor bókolt neki azon a verőfényes vasárnapon, mikor kiültek az elegáns kis kávézó teraszára. Majdnem egy órahosszát töltöttek ott, és amikor eljöttek, a Nő engedte, hogy a Férfi megfogja a kezét.

A Vasárnapi Férfi… A Nő titkon, gondolatban így szólította, így emlegeti ma is. Ha együtt vannak, akkor Misónak hívja, ezen a néven becézi, szeretgeti. Jóképűnek tartja a Férfit, nem hibátlannak, de vonzónak, sőt kívánatosnak.

Hogy a Férfi mit tart a Nőről? A testével elégedett ez bizonyos. Egyébként... a Férfi szerint jól összeillenek, hasonló az érdeklődési körük, az életfelfogásuk... És egyformán rajonganak a szegedi halászléért meg a rozskenyérért. A Nő nevet, valahányszor az utóbbi érvelést hallja. Általában is sokat nevet, és jól érzi magát a Férfi társaságában.

Hogy meddig lesz ez így? Azon a Nő nem töpreng. Nem gondol az elmúlt vasárnapok egykori férfijaira se. Másmilyen volt az arcuk, más a nevük, másképpen öleltek, szerettek... aztán elhalványultak, beleolvadtak a hétköznapok szürkeségébe és eltűntek az életéből.

Hogy most mi következik? A Nő nem kérdez, nem mérlegel, nem sóvárog az elérhetetlen után. Neki elég a jelen boldogsága.

Legfeljebb titkon vágyódik rá, hogy a Vasárnapi Férfi még sokáig ne változzon és ne tűnjön el: hogy megmaradjon Misónak.

(Beküldő: Plesovszki Hajnalka / pepa24)
6614
Googie - 2020. június 24. 21:29:11

Ez mind helyben van,de én szegedi halászlét is tudok főzni

5548
babumargareta - 2020. március 09. 18:36:43

Kedves Hajni!In Love
Szeretem az ilyenszerű témákat!
Jól indultál ,igyekeztél felcsigázni az érdeklődését az olvasónak és
ez egy nagyon jó pont egy írónak!
Olvasom tovább !
Gratulálok....BabuHeart

5772
Saranghe - 2020. február 24. 15:15:21

Kedves Hajnalka!

Szép történet! Jobb is, ha néha csak a pillanatnak élünk, és nem aggódunk a jövőn. Ha valaki csak attól retteg, hogy mi lesz ha, azt veszi észre, hogy elszáll felette az élet.

Szeretettel olvastalak: Rose

Kata

6542
ritatothne - 2020. február 18. 15:59:47

Igénytelen kapcsolatnak tűnik, de bármi lehet belőle. Ha fontosak egymás számára, akkor akár életreszóló kötődés is lehet belőle.

Szeretettel: RitaRose

6643
szikra60 - 2020. február 13. 19:10:58

Kedves Hajnalka! Erre lehet azt mondani, hogy tizenkettő, egy tucat? Mármint a kapcsolat. Nagyon találó a leírás. Üdvözlettel Éva

6191
Magdolna43 - 2020. február 11. 16:14:26

Kedves Hajnalka!

Nagyon jól mutattad be ezt a kapcsolatot, Lehet, hogy tartós lesz a kapcsolat, nem csak vasárnapi?
Szeretettel gratulálok,
Magdi

5396
Kitti - 2020. február 11. 09:55:13

Tetszett ez a kapcsolat-bemutatás. Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.