Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Plesovszki Hajnalka: SZÖSSZENETEK 2. (Életre valóság vagy életrevalóság?)
Sajnos a kérdés megválaszolására nem vagyok kompetens. Hogy miért?

A hely, ahol dolgozom, irodai szolgáltatással is foglalkozik: szkennelés, fénymásolás, adatküldés stb.
Ma egy ügyfél olyan igazolást kért tőlem, amihez égen-földön nem létezett formanyomtatvány. Sebaj, segített a sokéves adminisztratív gyakorlat: összehoztam egy épkézláb szöveget, nekiültem, megszerkesztettem, mindenféle betétekkel bővítésre is lehetőséget hagytam.

Amikor megmutattam az iratot az ügyfélnek, elégedett kijelentette, nagyon hozzáértő vagyok, látszik, hogy főiskolát végeztem. Kedélyesen fogadtam a dicséretet, bárha olyan volt, mint amikor "az egyszeri szomszédnéni savanyúcukorral kínálja a lépcsőházi gyereket...".

A párpéldányos nyomtatásért, egyéb másolásért jelképes összeget, százötven forintot kértem.

Ó, jaj, nincs nálam apróban csak egy százas! - így az az ügyfél - Odaadom, aztán beszaladok a boltba vásárolni, és máris hozom, amivel tartozom. Rendben lesz így?

Rendben - egyeztem bele, délelőtt féltizenkettőkor.

Délután ötkor bezártam az irodát.

Az ügyfél addig nem jelentkezett.

Hazafelé úton eltöprengtem, hogy főiskola ide vagy oda, életrevalóságból "megbuktam". Vajon lesz pótvizsgára lehetőségem? Egy biztos, a mai napon megkezdtem a vizsgadíj törlesztését: ötven forinttal.


(Beküldő: Plesovszki Hajnalka / pepa24
6643
szikra60 - 2020. április 08. 19:03:08

Nekem is volt már hasonló esetem, bosszantó tud lenni. Nem az ötven, nem az öt forint, hanem a gerinctelenség. Igaza van Tibornak!

2603
orkutya - 2020. április 07. 22:07:04

Sajnos, vannak ilyen pitiáner emberek, bizonyára nagyra volt magával, hogy sikerült Téged átverni. Költse gyógyszerre! Cool

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.