Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Szabó Iringó: Renascimento
Tudásod: mit már régen elfeledtek. Mákonyos könnycsepp arcodon. Szemedtől egészen ajkadig. Mit látsz, értelmed papírsárkánnyá hajtogatja s ajkaid röpítik.
A gondolat. A gondolat szabadsága. Feledés. Emlékezés a feledésre. Öröm. Gyötrelem a csillagos ég máglyáján. Egyensúly a földön. Születés a halálban. Füst. Szikra. Láng. Gépezet. Kezek szerkezetének az elme a hajtóműje. Ablakok a templomban, hogy bejöjjön a fény és lássék a kosz. Vér. Késre száradt vér. Tűzbe dobott festmény. Élet. Nyomor. Mámor. A fej kicsinysége az elmének. Nem fér el benne. Lantot pengető szentek. Széllelkű bűnösök. Hamu. Hamuvá égő város. Bőr. Tapintás. Érintés. Mersz. Szégyen. Eszmény és szemet fehér fényével kiégető valóság. Káosz. Létezés. Lázadás. Szépség. Csak egy pillanata az örökkévalóságnak. Hófehér, szürkére boncolt testek. Istenek. Vénuszt és Bacchust hívják a leggyakrabban. Istent csak ünnepnapokon. Ajkak. Bajnak kerítői. Szemek: Elvágyódó tükrök. Rombadőlt városok, megvadult katonák. Puskaport lehelő gondolkodók. Árulók. Fülek. Felboncolt madárének. Bűz. Tisztátalan. Szenvedés. Szenvedés a templom falára festve. Élvezet. A test nem bánt, csak a sötét elme. Mécses. Sok szövétnek kell. Aranyból font korbács. Fügefának gallyából kötött kereszt. Áldozat.Vereség. Vereség győzelme: Sors. A beteljesületlen fájdalma. Az elme szenvedését a test sírja ki. Szavak. Hadat viselő agytekervények. Szándék és test. Léleknek kevés hely jut bennük. Keserű könnyek. Meg nem értett jelenkor. Erős vállú utókor. Ostobaság gúnydala. Szatírát a hatalom írhat. Kalapáccsal széttört ujjpercek. Ropog. Csontok. Csörren. Lánc. Csíp. Veríték - festék. Az örökkévalóságé. Vér a tintája. Tudás. Hatalom. Veszély. Kardélen táncoló emberek. Gyümölcs. A tudásé. Kiszívott életerő. Remény. Hogy a torzsáját sosem érjük el. Titkaid hordozó gránátalma. Filozófok. Még meleg érintésük halántékodon. Félelem. A hiábavalóságtól. Virág. Virágbaboruló magány. Lélegzet. Remeg a mellkasodban. Lélegzet csak űz, nyugtot nem ad. Remény. Feloldozás. Pillanat. Feledés. Álom. Zsenialitás és közömbösség között táncoló álomképű gyötrelem. Soha nem érsz a végére. Pohár, mit ki nem tudsz inni. Lélegzet. Sorsod. Méregkeverők. Csoda, A lepel, melyet lerántanak. Nem létezik s mégis ködként takar. Hely. A káosz helyére űr nem léphet. Kín. Az elmondhatatlan kínja. A világ. Az elképzelt és az ismert. Választás. Tenyerekbe írt hármasút. Isteni titkosírással. Rés. Betekintés a homlok mélységébe. Lüktető feledés. Ujjongás. Terhek letétele. Márvány. Szobrok szentsége. Akarat és máj. Prométheuszé. Éhség. Karmok. Szomj. Szédület. Bizonytalanság. Véget ér ez az éjszaka? Hajszolt elme kielégülése: A mű.
Renascimento - Tragédia az újjászületésben. Az emberi lélek történelme.
6960
Iringo - 2020. június 04. 22:33:14

Köszönöm szépen!!😊😊

5396
Kitti - 2020. június 04. 20:20:30

" felboncolt madárének" az egész élet.
Remek írás! Rose

6476
Siposne Marica - 2020. június 04. 19:13:45

Meghökkentő! Minden ami az emberi életbe belefér!
Nagyon jó!

6782
Vaszily - 2020. június 04. 09:00:59

Hát íme az egész életünk. "Ecce homo." Nagyszerű írás, csak gratulálni tudok, Zsuzsa! In Love

6892
Melly79 - 2020. június 03. 09:09:40

Remek, akár prózaversnek is betudható írásodhoz szeretettel gratulálok Smile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.