Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kozák Gabriella: Késő bánat

A férfi és a nő, már hosszú évek óta szeretők voltak. Különös kapcsolat volt az övék, talán nem túlzás azt állítani: kevesen értették meg őket. A férfi nős volt, de ez nem zavarta a kapcsolatukat, ha csak abban nem, hogy ritkán tudtak időt szakítani egymásra. Hogy mégis mitől volt ez a kapcsolat olyan különleges? Ezt nem lehet szavakba önteni, ezt érezni kell! Újra és újra elvarázsolták egymást, és ettől a nő sok mindent elnézett a férfinak. Eleinte görcsösen kereste a magyarázatot a férfi minden tettére, ami neki fájdalmat okozott, de nem értette meg. Később pedig már letett arról, hogy valaha is megértse. Teltek az évek, együttléteik bár ritkák de annál tartalmasabbak voltak. Minden együttlét egy újabb extázis volt.

Egy alkalommal, amikor már több hete nem találkoztak, és már alig várták, hogy egymáséi legyenek, a férfi egy meglepetéssel állt elő.
- A hétvégén meglátogatlak, és éjszakára is maradok. Már nagyon szeretnék Veled lenni.
A nő eleinte nem merte elhinni, de ő is álmodozott róla. Egy egész nap és éjjel, csak mi ketten! Őrülten vágyott rá, de azt is tudta, ha a férfi újból visszakozik, azt már nem tudja elviselni!
Nos igen, volt egy - a nő számára - érthetetlen rossz szokása a férfinak. Gyakran visszamondta a találkozót, elég gyenge kifogásokra hivatkozva. A nő ilyenkor mindig azt érezte kést szúrnak a szívébe, de csak ritkán tette szóvá. Néha ugyan eszébe jutott, hogy lehetne határozottabb, aztán saját maga előtt is kimentette a férfit. Szinte megmagyarázta magának, miért is történtek a dolgok úgy, ahogy.
Rettegett attól, hogy ismét meghiúsul a találkozó, de nem mert erről beszélni, nehogy a szerelme azt érezze, zsarolás áldozata lett.
Mégis bekövetkezett, amitől annyira tartott. A férfi valami családi ügyre hivatkozva, lemondta a találkozót.
A nő nem szólt semmit, amikor a telefonjára egy üzenet érkezett. Csak nézte a Kedvese által írt sorokat, és arra gondolt, miért nem hívta fel és közölte "szóban" ezt? Tudta a választ – vagy csak azt hitte, hogy tudja – de nem is akart rágondolni, mert fájt. Őrülten fájt, amikor ilyen lekezelően bánt vele. Pedig a férfi csak félt. Az érzéseitől, és önmagától.

Elővette az utazótáskáját és csomagolni kezdett. Feltűnően gyorsan végzett. Taxit hívott, kivitette magát az állomásra és jegyet vett a legközelebb induló gyorsvonatra. Nem érdekelte merre megy, csak innen minél távolabb legyen.
Pár hét múlva a férfi kereste telefonon, de csak egy gépi hang közölte: "Ezen a számon előfizető nem kapcsolható!" Próbálkozott a vezetékes telefonnal is, de hiába. Végre egyszer valaki felvette, de a hang ismeretlen volt. Elmondta kit keres, a vonal túlsó felén pedig egy szomorú hang közölte: A lányom már nem lakik itt, elköltözött. Kérte, hogy senkinek ne adjam meg az új címét. Majd letette a kagylót. A férfi csak nézte a telefont, és nem akarta elhinni amit halott. Azt remélte ez csak valami vicc, és hamarosan hívja a Kedvese nevetve, hogy lám milyen jó kis tréfát eszelt ki a megleckéztetésére. Ám a telefon nem csörgött, üzenet sem érkezett, és lassan be kellett látnia, hogy elveszítette a nőt. A nőt, akit mindennél jobban szeretett, csak félt még magának is bevallani. Inkább a könnyebb utat választotta, minthogy felvállalta volna az érzéseit mások, de legfőképpen maga előtt. És most már nincs visszaút, végleg elveszítette a szeretett nőt!

Írta: Kozák Gabriella
1412
Bella G Cunami - 2010. július 27. 13:51:34

Kedves Jega!
Köszönöm a hozzászólásod!

Szeretettel: Gabi

1423
Jega - 2010. június 16. 14:30:04

Kedves Gabi !
Hát igen, ez az a helyzet, amikor mindenki azt kapja amit jól megérdemelt. A gyáva a maradhat a kihűlt házasságban(lehet, hogy nem is volt az kihűlt, csak a férj csapodár), a szerető a megalázást, és mégis a lány bosszúja jó érzéssel töltött el. Ügyesen megírt történet. Gratulálok Jega Ibolya

1412
Bella G Cunami - 2010. június 15. 00:01:41

Kedves Eszter!
Örülök, hogy tetszett az írásom! Ha jól gondolom valami fájó vagy kellemetlen emlék juthatott eszedbe?

Szeretettel: Gabi

1412
Bella G Cunami - 2010. június 14. 23:46:48

Kedves Gyöngyi!
Köszönöm, hogy olvastál és hozzászólást is írtál.
Sajnos (vagy nem sajnos) nem vagyok már olyan fiatal.... Ha ilyen kapcsolatban nem is, de egy rossz házasságban, betegségben és jó pár pofonban már volt részem. Na de kinek nem?

Szeretettel: Gabi

499
magyareszter - 2010. június 12. 14:55:43

Kedves Gabriella!
Nagyon igaz, amiről írsz. Sohasem szabad felvállalni a harmadik megalázó szerepét. Abból jó nem sülhet ki. Hiába érvel valaki azzal, hogy csak oda férkőzhet be a harmadik, ahol probléma van, ahhoz a problémához a kívülállónak semmi köze. Az két ember magánügye, hogy hogy oldják meg, ha megoldják az is, hogy mi a problémájuk az is, hogy elválnak, vagy együttmaradnak az is. Nekem ez a véleményem és ehhez tartottam magam életem során, még akkor is, amikor egy esetben nagyon-nagyon nehéz volt.
Tetszett írásod! Sok szeretettel Eszter

1119
tatos - 2010. június 09. 20:14:35

Kedves Gabika Cunami.
Gratulálok az írásodhoz. Ha nem tudnám és nem ismernélek, akkor nem is csodálkoznék, de mivel olyan fiatal vagy hogy még nem igen élhettél át ilyen kapcsolatot. és kíváno,m hogy sohase élj át. Szóval csak gratulálni lehet mert olyan tökéletesen írtad le a kapcsolatok közötti érzéseket és probléámákat. S rámutattál még sok el nem kezdődött ilyen kapcsolat feneségére vigyázatt páros kapcsolatban élővel soha.!!
Sok sikert Szeretettel Gyöngyi.

1412
Bella G Cunami - 2010. június 09. 13:52:05

Kedves Judit!

Ez az írás azért született, mert bizony ilyen is van az életben...
Köszönöm, hogy olvastál.

Szeretettel: Gabi

686
T Pandur Judit - 2010. június 09. 00:26:54

Kedves Gabi!
Sok gondolat eszembe jutott az írásod olvasása közben. Jól ábrázoltad, hogy aki szeretőként belép egy kapcsolatba harmadikként, az az élettől visszakapja azt a szenvedést, amit ő okozott.
Ha kiderül, hogy a pasi nős, akkor egész egyszerűen faképnél hagyom, mielőtt beleszeretnék. Szerintem rendkívül gusztustalan dolog más házasságába belepiszkítani.
Csak gondoljunk bele, a feleség helyzetébe, hogy a társa, akit tényleg ő választott, akibe szerelmes, akivel családot akar alapítani, titokban egy szexi lánytársával hempereg, amíg neki össze-vissza hazudozik.
A hűség nem lelki alkat, hanem döntés kérdése!
A pasi meg, aki nem tart ki a felesége mellett, vagy nem vet véget korrektül a házasságának, ha annyira "rossz" neki, az a szeretője mellett sem fog kitartani, és vele sem lesz korrekt.
Judit

1412
Bella G Cunami - 2010. június 08. 22:28:59

Kedves Timóca!

Köszönöm, hogy olvastál és véleményt is írtál.
Az élet gyakran furcsa helyzeteket produkál, de a legtöbb mindig rajtunk múlik! Az mindenképp, hogy ki milyen kapcsolatba megy bele, és hol az a határ ameddig eltűr dolgokat.

Szeretettel: Gabi - Cunami

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.