Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Jártó Róza: Egy címe sincs vers (2016. március)
Egy címe sincs vers

Ha téged nézlek
szívem kalászba
szökkent,
s az érzés mely
eddig
csak csapongva
röpdösött,
illatos, érlelő
maggá érve,
a lelkembe
költözött.

Most érzem
az életet, hogy
a bűbájos rét
miért virít,
nézve
a kék eget
hiszem,
veled
megállíthatom,
a szaladó
időt.

Jártó Róza 2016
2135
mami - 2016. március 10. 09:14:56

Drága Judit!

Kedves Kitti!

Na jó! Elárulom a nagy-nagy titkom, de csak nektek, még ha néha röstelkedem is emiatt, de a négy dédunokám közül a picit, az egyéves Réka Amirát imádom legjobban. Persze, hogy szeretem a nővérét Zoét is és Gábor unokám két kisfiát Gábort, akiről a Manó írásaim szólnak és Gergőt is, de ha a kicsi Mimire nézek egyszerűen elolvadok. Nem tudok betelni a bájosságával, elvarázsol, hogy mi mindent tudd már egy évesen és ahogy ölel az felér a legforróbb szerelmes öleléssel ( ahogy néha eszembe jut( Smile ) ... . Persze tudom, én, hogy ezeket több millió kisbaba is tudja ennyi idősen, de ők nem az én Mimim! Nem sok fénykép készült rólam kisbaba koromban, de tény, hogy Mimi nagyon engem formázz... és itt nem a külsőségek a mérvadók. Igaz a három nagyobb dédunoka szőke és kék szemű, mint a testvéreim, de Mimi barna hajú és barna szemű mint én vagyok. Persze még órákat tudnék a kis drágámról regélni.... Heart

Köszönöm az olvasást! In Love

Szeretettel: Jártó Róza /mami/

5396
Kitti - 2016. március 09. 13:55:24

Kedves Róza!

Az első három sortól eltekintve, a versed csodaszép! A ritmusa is, és a szerkezete is tetszik. Az elején az a hasonlat eléggé giccsszerű, hiszen a szív, még átvitt értelemben sem szökken kalászba. Smile A lelked az lehetséges, hogy kalászba szökken, ha már szeretetmagvakkal telehintette valaki.
Azért én adnék neki címet. Kalászba szökkenés? Smile
Szóval, tényleg és igazán tetszik a versed. Örömmel olvastam.
Kit

686
T Pandur Judit - 2016. március 08. 22:26:12

Kedves Mami!

Nagyon szép vallomás! Vajon kihez szólhat?

Judit

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.