Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Segítség...
Segítség...

Életem delén járok,
fájdalmak közt szenvedek,
jövőmet nem látom,
mentsetek meg emberek!
Minden nap egyedül vagyok,
itt a nyár és lelkem kínban,
bármit megadok,
ha kértek szaladok,
lelkemet gyötri szakadatlan,
magányom elviselhetetlen,
a jövő láthatatlan,
mély szenvedésteli a jelen.
De fejemet felemelem,
tőled megkérdezem Istenem:
lesz, aki megment engem?
"Türelem!" -feleled halkan...
Kezedben a sorsom,
mely oly rideg és kemény,
szomorkodom folyton,
most mégis megszületett újra,
Teérted ráléptem a tiszta útra,
szívemben újjászületett a remény...
4962
Tasnadirita - 2018. augusztus 26. 20:39:04

Kedves Babu! Édes Vagy, nagyon köszönöm, jól esik! Szeretettel, RitaHeart

5548
babumargareta - 2018. augusztus 26. 17:30:30

Szeretettel olvastam nagyon lehangolo szep soraidat !
A magany nagyon nagy betegseg !
A korral jaro rohano vilagban neha megfeledkezunk
embertarsainkrol akik a magannyal kuzkodnek !
Kivanok megnyugvast szivedben es probalj sokat setalni a
nyari szepsegben ,ami talan felviditana !
Gratulalok szepen megirt soraidhoz .....BabuHeart

4962
Tasnadirita - 2018. augusztus 24. 09:18:50

Drága Rózsa! Így tehát sorstársak vagyunk. Nemcsak lelki fájdalmaim vannak, azok inkább csökkentek, ill.alig vannak, ha a múltra gondolok, előjönnek. Most a testiek gyötörnek, a csuklóim merevek, iszonyú rossz, a legkisebb mozdulat fáj. A magánytól ne félj! A legmegbízhatóbb társaság mindenkinek önmaga, és fontos egészséges módon szeretni magunkat. A magány még szabadság is, ha dolgunk sincs, rengeteget gondolkozhatunk, a jó emlékekre emlékezhetünk nekem ebből a közelmúltban van sok. A tiszta úton pontosan azt értem, amit Te, amit írtál. Az utcákon járva van időm észre venni a rossz sorsúakat, és érdekel is, sokszor érzek fájdalmat. Ha rámnéz egy-egy, érzik, hogy nem nézem le, nem ítélem el őt, a szánalmat sem érzik, az együttérzést, szeretetet inkább. Őkdt úgy látom, mint kicsi vértanúkat. Isten gyermekeit. Úgy nevelkedtem, hogy az iskolában tagadni kellett Istent, de nagyimmal templomba jártunk, és a Szent Rita Kápolnába. Egy jó hosszú ideig vallásos voltam, gyóntam, áldoztam, mise minden vasárnap, még huszonévesen is jártam hitoktatásra, imacsoportba. Ez már nincs így. A hitem megmaradt, szívemben, külsőségek nélkül. Ösztönösen, gyrrmekien hiszek, imádkozni nem szoktam, hanem ha rosszul vagyok, Istennek elmondom, ha jó történik velem, megköszönöm szeretettel. Szeretem Istent, és érzem, hogy közel van, vagy keresem, ha távolabb. Gyakran belül szól is hozzám, meglepődöm ilyenkor, olyan gyors válaszokat ad, pedig direkten nem kérdezem. Itt a Földön sincs tiltva a boldogság, és keresése sem. A tanítás szerintem az, hogy a kincseket ne itt keressük, ez azt jelenti, a szeretetben növekedjünk, ne nagy házunk, autónk,stb.legyen, bocsásd meg Rózsa, hogy hosszasan írok erről, a boldogság nem ez, nem a pénz gyűjtése, milliárdok. Ez a bibliai szöveg arra vonatkozik, hogy helyesen ismerd, mi az érték. A boldogság, ha szeretsz valaki(ke)t, segítesz, együttérzel, és lehet ez kölcsönös is. Ha látod azt a jó Embert, ha hallod a hangját, arcát, szemeit láthatod, a tiszta, jó lelkét érezheted, ennél nincsen szebb, úgy érzem. Én ismerek ilyen Embereket, és semmi nem fogható ahhoz, amikor a jóság, becsületesség, ártatlanság, tisztaság kisugárzását érzem, ők harmóniát, jóságot, szeretetet sugároznak, és ez a Szép, érték, ami boldoggá tesz, bocsásd meg, de számomra Ők Isten igazi gyermekei, gyakran ha érzelmileg fűtöttebb vagyok, őket látom angyaloknak, tündéreknek, annyira tiszta a lelkük. Hogy mi a boldogság, egyéni, mindenkinek személyre szabott. Lehet, hogx a depresszió miatt rajtunk van egy dzemüveg, és csak azon keresztül látunk. Vagy egy ajtó, amit nem nyitunk ki. Ölellek én is szeretettel! Nagyon jól esik, amit írsz, köszönöm!

3933
vadvirag47 - 2018. augusztus 24. 08:11:44

Drága Ritám!
Szaladnék hozzád, ölelésre emelt karral, de én magam is lehangolt, időnként: nagy fájdalmakkal teli, igen elkeseredett életszakaszom élem, és nem igazán tudnálak felvidítani, de megpróbálom így e pár sor által. Idősek vagyunk, rengeteg bajjal, betegséggel, és leginkább a nyomasztó magánnyal súlyosbítva mindez, ezt viseljük a legnehezebben.
Néha napokon át nem találom a helyem, nem érzem értelmét életemnek, aztán mégis fordul a kocka, kisüt a nap, és rájövök, azért élni jó. Te, is így leszel, mert már versed végén is felcsillant a remény, amit sosem szabad elengedni magunktól!
Ő, a mi igazi társunk, mely átsegít legnehezebb élethelyzetünkön is. A tiszta út mindenkinek mást jelent, nekem a szeretetet és segítőkészséget, amit próbálok a legnehezebb időkben is megosztani a rászorulókkal. (Ne haragudj ezért a megjegyzésemért,és ha másképp érzed, vedd semmisnek! Tiszteletbe tartom más hitét, de szerintem a vallás csak ámítás, szemfényvesztés, hisz aki, vagy ami azt állítja, hogy itt, ezen a világon nem kell keresnünk a boldogságot, a testi örömöket, mert majd megleljük "odaát" - ez nem az én "imám." Én, itt, és most akarok boldog, de legalább is elégedett lenni!) A lényeg, hogy megtaláld önmagad, és újból tudj szívből mosolyogni.
Ritám, ne szomorkodj! "Felhők mögött mindig kék az ég!" Szeretettel ölellek. Rózsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.